Tablet Actie Help Sosuakids voor Colegio Asher

Steeds meer scholen in de Dominicaanse Republiek gaan deels weer open, maar vanwege de corona maatregelen zijn veel leerlingen nog steeds aangewezen op “afstandsonderwijs’’.

Het Dominicaanse Ministerie van Onderwijs biedt via speciale lesprogramma’s leerlingen de mogelijkheid om via YouTube online thuis onderwijs te volgen. Voor kansarme kinderen in achterstandswijken is dit echter geen optie vanwege het gebrek aan een smartphone of tablet en een Wifi verbinding thuis. 

Help Sosuakids steunt sinds 2006 de Colegio Asher, een school in een achterstandswijk van Sosúa. Samen met deze school is nu een actie opgezet om een flink aantal  7 inch tablets van ca. 50 euro per stuk aan te schaffen die op school blijven. De leerlingen krijgen daarmee de mogelijkheid om in kleine groepjes op school, waar wél wifi beschikbaar is, de online lessen te volgen en de leerachterstand weer in te lopen. 
   
Om de tablets aan te kunnen schaffen, doen wij graag een beroep op u om een donatie over te maken naar NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. Stichting Colour4kids o.v.v. Tablet Actie Help Sosuakids. Ieder bedrag is welkom!