Projectleider Colour4kids in Mongolië

Onze projectbegeleider Hassan Taleï is momenteel in Mongolië waar hij op verzoek van collega stichting All for Children de uitbreiding van het opvanghuis voor straatkinderen in Choibalsan voorbereid.

Voor Hassan is het een weerzien met de kinderen en begeleiders die hij in 2009 ontmoette tijdens zijn eerste grote renovatieproject voor Colour4kids. Samen met zijn dochter Ramona en de beide kunstenaars Negin Zendegani en Maryleen Schiltkamp verbleef hij toentertijd ruim 4 weken op de projectlocatie om een grote renovatie en uitbreiding van het opvanghuis te begeleiden. Beide kunstenaressen ondernamen creatieve en artistieke activiteiten met de kinderen en brachten muurschilderingen aan in de verschillende ruimtes. Een project dat veel impact had en zelfs de aandacht trok van het landelijke TV station.
 
Na een vliegreis van 16 uur en een autorit van 17 uur arriveerde Hassan afgelopen zondag wederom op de projectlocatie. Het welkom was hartverwarmend en vol herkenning. Uiteraard kwam Hassan niet met lege handen. De meegebrachte teken en schildermaterialen kwamen goed van pas en Hollandse pepernoten lusten ze in Mongolië ook! De kinderen van toen zijn inmiddels pubers en enkele van hen studeren zelfs al in de hoofdstad Ulaanbaatar. Na zes jaar intensief gebruik ziet het opvanghuis er volgens Hassan nog prima uit ... complimenten!
 
De komende week staat in het teken van het inventariseren van de wensen en mogelijkheden betreffende de uitbreiding en het bezoeken van bouwmarkten om een beeld te krijgen van de beschikbare bouwmaterialen en het prijspeil.
 
Wordt vervolgd...