Pluim voor hardlopers

Afgelopen zaterdag 30 mei hebben een aantal sportieve en enthousiaste vrijwilligers namens Colour4kids deelgenomen aan de Stuwwalloop in Oosterbeek.

Martijn Bulsink, Youri Laan, Gael Hennino, Floor Kuik, Sandra van Hamel en Mart-Jan Zuurmond kwamen op verschillende afstanden en disciplines in actie. Het heuvelachtige parcours was een echte uitdaging, maar deze goed getrainde kanjers wisten toch zonder moeite de finish te bereiken.

De deelname aan de Stuwwalloop stond dit jaar in het teken van ons project in een achterstandswijk in Puerto Plata - Dominicaanse Republiek. Het betreft een uitbreiding van een buurtschool welke zes jaar door een aantal moeders is gestart om de kinderen in de wijk middels onderwijs zicht te geven op een betere toekomst. Met de uitbreiding neemt de opnamecapaciteit toe van 200 naar 300 leerlingen terwijl de nieuwe ruimtes ook ingezet kunnen gaan worden voor avond- en praktijkonderwijs, optredens en uitvoeringen van de kinderen en buurtbijeenkomsten. Een pracht voorbeeld van een volledig buurt gedragen initiatief waar wij graag een steentje aan bijdragen!

Wij danken alle lopers voor hun inzet en bijdrage en hopen volgend jaar met nog veel meer lopers deel te nemen aan dit prachtige loopevenement!