Nieuwsbrief 2 Project Ambato - Ecuador 2011

Het tweede verslag van het Colour4kidsteam dat in oktober / november 2011 actief is bij het Child ‘N Family Centre van de Daniëlle Children’s Fund (DCF) in Ambato – Ecuador.

In deze tweede nieuwsbrief doen Ellen Jansen en Marij de Laat verslag van hun ervaringen tijdens de laatste fase van hun verblijf in Ambato. 

woensdag 9 november

We werken ons hier drie maal in de rondte, maar alles loopt als een trein!

De kinderen hebben vakantie en de begeleiders worden echt ontzien als wij extra sessies doen. Dus we beginnen 's morgens vroeg met een flinke opdracht, daarna gaan we zelf schilderen aan de verschillende muurschilderingen. In de middag gaan we opnieuw met een groep aan de slag en 's avonds werken we dan nog vaak even door aan de muurschilderingen.

Vanwege onze expertise krijgen we vaak opmerkingen als 'dit zou ook nog leuk zijn'en 'dat zou ook fijn zijn'. Kortom: we zitten niet snel stil.

Inmiddels is de landschapschildering in de therapieruimte af en zijn we bezig in de hal een kleurrijke slang aan te brengen. Hiervoor hebben de kinderen zelf het ontwerp gemaakt. Voor de gespreksruimten maken we paneeltjes met schilderingen van de kinderen.

Na alle activiteiten en het schilderwerk lopen we 's avonds uitgeteld maar voldaan terug naar ons kamertje in het hotel. Op onze bedden treffen we dan de nodige  voorbereidingen om de dag van morgen weer succesvol te laten verlopen. Tot nu toe is dat steeds goed gelukt!

Dik tevreden!

Plaatselijk DCF coördinatrice Ine Martens schrijft:

"Morgen is alweer de laatste ochtend voor Ellen en Marij. Dan gaan ze de twee muurschilderingen in het therapiegebouw onthullen … Errug jammer dat ze weer vertrekken. Ze hebben geweldige activiteiten met de kinderen gedaan, hele mooie muurschilderingen gemaakt, met behulp van wat planken ook nog echte schilderijen gecreëerd die we nog gaan ophangen en heel veel materialen kado gegeven. De kinderen hebben prachtige kettingen gemaakt, zelfs onze conciërge loopt er trots mee rond."
 
"En hierbij mijn laatste bericht ... De kinderen hebben gekleurd en Ellen en Marij hebben dat overgenomen op de muur van de halfopen gang van het therapiegebouw: een prachtige slang!!!!  Vanochtend onthuld ... waarna ik de dames naar het Cotopaxi park heb gebracht waar ze nu genieten van hun welverdiende rust.
Het is fantastisch geweest!!! We zijn jullie allemaal ONTZETTEND dankbaar :-)))"

Terug in Nederland

Vrijdag 15 novembeer arriveerden Ellen en Marij weer op Schiphol.

"Dag allemaal, even laten weten dat we vandaag vanuit Ecuador veilig zijn geland op Schiphol. Wij hebben onze liefs weer in de armen gesloten. En bij thuiskomst stond er een mooie bos blommen van Colour4kids - dank je wel! Het is een zeer succesvol project geweest.

Nu naar bedje toe (we zijn 30 uur en route geweest, dus zo kan die wel weer).

Note
Vanwege de strenge privacy wetgeving in Ecuador mogen kinderen die vanwege risicosituaties tijdelijk in het therapiehuis verblijven niet herkenbaar op internet gepubliceerd worden.