Muurschildering brengt proces van bewustwording op gang!

In twee dagen tijd heeft Carin Steen opnieuw een prachtige muurschildering weten te realiseren bij de Colegio Evangelico Asher in La Union; een dorp op 30 minuten van Puerto Plata.

Ook deze muurschildering (3 x 3 meter!) is gemaakt rond het thema Rechten van het Kind. Tijdens het schilderen waren de kids nieuwsgierig wie het meisje van de schildering was en waarom ze niet blank of zwart was. Carin antwoordde dan steevast en naar groot genoegen van de leraressen dat het niet uitmaakt welke kleur je hebt en het meisje daarom paars is en die discussie dus niet gevoerd hoeft te worden ... en dat verhaal ging natuurlijk als een lopend vuurtje rond bij de kinderen ... oh oh wat mooi!

Met het vorderen van het schilderwerk werden ook de onderwerpen zichtbaar en daar volgden dan ook weer hele gesprekken over. Tsja, zo kun je met een muurschildering een proces van bewustwording op gang brengen!

Op deze nieuwe school krijgen op dit moment bijna 300 kinderen les. Driekwart van de kinderen komt uit de naast gelegen sloppenwijk en is Haïtiaans van origine. De andere kinderen komen uit de directe omgeving.

Colour4kids is vijf jaar geleden via de Nederlandse stichting Help Sosuakids naar School van Sylvia Berkley voor het eerst in contact gekomen met deze evangelische school die geleid wordt door Judith en Roberto Terrero. Zo'n vijf jaar geleden stond de school middenin de sloppenwijk bovenop de berg. Er werd toen met minimale voorzieningen les gegeven aan zo'n 200 kinderen. In deze jaren hebben wij regelmatig lesmateriaal en hulpmiddelen gedoneerd. Twee jaar geleden heeft de Amerikaanse hulporganisatie Samaritans een compleet nieuwe school neergezet met een keuken en eetzaal. De school heeft nu een capaciteit van ruim 500 leerlingen en kan dus nog flink groeien.

De twee inspirerende muurschilderingen die we hier nu realiseren is een speciaal verzoek van de school waar wij graag aan tegemoet komen. De bewustwording die we hiermee op gang proberen te brengen is voor deze generatie kinderen een mooie richtlijn voor hun toekomst!

Klik op onderstaande link voor het volledige verslag met de foto's:

https://www.facebook.com/Colour4kids/posts/751609928353494