Help Sosuakids biedt hulp aan basisschool ‘El Tablon’

Dankzij de donatie in 2019 van de Louisa Stichting en Loge Tubantia aan Help Sosuakids kunnen nu 35 kinderen uit het voormalige vissersdorpje ‘El Tablon’ in de Dominicaanse Republiek naar school!

De school draagt nog steeds de naam El Tablon, maar het dorpje is jaren geleden volledig van de kaart geveegd vanwege de bouw van een groot toeristen resort. De vissershuisjes moesten wijken en de lokale bevolking werd ‘verplaatst’ naar nieuwe onderkomens ver weg van de kust. De vissers verloren hiermee hun bron van inkomsten en de families raakten in grote armoede. Extra wrang is ook nog eens dat het toeristencomplex geen succes bleek en er inmiddels verlaten bijligt.  

Vijfendertig zesjarigen van deze straatarme families konden dankzij Help Sosuakids in augustus van dit jaar toch naar school. Naast het verplichte schooluniform ontvingen de kinderen persoonlijk de benodigde leermiddelen en lesmaterialen van Sylvia Berkley van Help Sosuakids en de leerkrachten, zodat alles bij de juiste kinderen terecht kwam. 

De kinderen waren dolblij met de schoolkleding en spulletjes en menigeen was zichtbaar verlegen met zoveel ‘luxe’. Met de komst naar school krijgen kinderen niet alleen onderwijs, maar ook een dagelijkse voedzame maaltijd, die ze thuis nog wel eens missen. School betekent voor hen onbekommerd kind kunnen zijn, even weg van alle armoede.

Van de 3.000 euro die wij van de Louisa Stichting en de Loge Tubantia ontvingen, hebben we de helft in 2019 besteed. Met dit bedrag konden we dit jaar meer kinderen helpen dan verwacht. Vanwege de kleinere maten van kleding en schoeisel voor zesjarigen en het bedingen van een flinke korting door alle kleding en benodigdheden in één winkel aan te schaffen, konden we meer kinderen blij maken.

Voor komend jaar staat wederom een bezoek gepland aan basisschool ‘El Tablon’. Met de resterende 1.500 euro zullen dan opnieuw schooluniformen en leermiddelen voor kinderen worden aangeschaft.

Mede namens de kinderen, hun familie en de leerkrachten van de school willen wij u bedanken voor uw bijdrage waarmee deze kinderen niet alleen veel plezier, maar ook zicht op een betere toekomst wordt geboden!