Dag 5 - kids aan de slag met verf en kwast

Na vier dagen observeren mochten de kids dan eindelijk aan de slag met verf en kwasten. Carin legde vooraf in het kort uit welke onderdelen van de Rechten van het Kind uitgebeeld staan op de muurschildering en toen was het moment daar ...

Onder toeziend oog van de jarige schooldirectrice Yudelka Moran gingen zo'n twintig kinderen met groot enthousiasme aan het schilderen. De nog witte vlakken kregen kleur en de muurschildering veranderde daarmee in een mum van tijd in een nog kleurrijker schouwspel!

Na een uurtje schilderen volgde een traktatie van 'de jarige juf' die wij ons ook lieten smaken. Even waanden we ons terug op de lagere school.

Nadat de kids vertrokken waren zag een passerende automobilist, die blijkbaar meer oog had voor de muurschildering dan voor de weg, een blik verf over het hoofd ... een explosie van paarse verf gaf onze werkplek met de materialen, onze tassen, het trottoir en een deel van de muurschildering een compleet nieuwe artistieke look. En de chauffeur ... die reed gewoon door!

En zo was dag vijf er ook weer één om in te lijsten. Veel plezier gehad met de kids, feestje gevierd van de juf en ook nog eens flink opgeschoten.

Zaterdag hopen we de schildering af te ronden ... om volgende week aan de slag te gaan bij een school even buiten de stad waar zo'n drie honderd merendeels Haïtiaanse kinderen uit de nabij gelegen sloppenwijk les krijgen.

Klik op onderstaande link voor het volledig verslag en de foto's:

https://www.facebook.com/Colour4kids/posts/749373928577094