Colour4kidsteam klaar voor vertrek naar Ecuador

Vrijdag 21 oktober vertrekken de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat naar Ecuador om gedurende een periode van drie weken aan de slag te gaan bij het Child 'N Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniƫlle Children's Fund (DCF) in Ambato

Ellen Jansen uit Ulvenhout is voormalig consulent Beeldende Kunst voor het basisonderwijs in de provincie Noord Brabant en Marij de Laat uit Breda is docent Beeldende Vakken bij het VMBO De Rotonde in Breda. Beiden maakten in 2010 reeds deel uit van het Colour4kids team dat actief was bij de weeshuizen in de regio Kontum in Vietnam. Het project in Ecuador is hen 'op 't lijf geschreven!'.

Derde fase renovatieproject

Voor de derde afronde fase van het renovatieproject is een beroep gedaan op Colourkids op het gebied van:

* verven van binnen en buitenzijde van het nieuwe therapiegebouw

* aanbrengen van tegelwerk bij de nieuwe entree

* hulp bieden bij het inrichten van nieuwe ruimtes 

* aanbrengen van inspirerende muurschilderingen 

* ondernemen van activiteiten met de kinderen

* kennisuitwisseling met de begeleiders ter plaatse 

Inzet Colour4kidsteam 
Ellen en Marij gaan hulp bieden bij de inrichting en aankleding van het onlangs gerenoveerde therapiehuis. Zo zal in het therapiehuis een inspirerende muurschildering worden aangebracht waar het schetsontwerp inmiddels voor is gemaakt. Ook is een tekening op schaal gemaakt van een miniatuur huisje dat door een plaatselijke timmerman vervaardigd kan worden. Dit materiaal kan vervolgens gebruikt worden in de therapiën die ontwikkeld zijn voor zowel families als individuele kinderen. 

Hinkelbanenconcept

Voor de kinderen hebben Ellen en Marij vanuit het hinkelbanenconcept een educatief en creatief activiteiten programma opgesteld waarbij leefomgeving en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat het hinkelspel een mondiaal verschijnsel is. Het spel heeft een aantal basisvormen en tekens die in de hele wereld hetzelfde zijn en ook de spelregels vertonen grote overeenkomsten. Kinderen zijn zich doorgaans niet bewust van de oude, diepere betekenis van de baan en de tekens, maar genieten gewoon van het hinkelspel.

Uitgangspunt van het hinkelbaanproject is dan ook 'het plezier', maar de hinkelbaan kan ook gebruikt worden als inspiratiebron om beeldend bezig te zijn. Zelf aan de slag gaan met krijt, verf en druktechnieken om zo uiting te geven aan de creativiteit dat in elk kind aanwezig is. Zo kunnen ze hun eigen dag of weekcyclus laten zien, aan elkaar en aan anderen vertellen of verbeelden hoe hun leven er uit ziet, wat hen bezighoudt, elkaar inspireren en informeren.

Het team zorgt voor voor de benodigde beeldende materialen voor zowel de workshops als de muurschilderingen. Ook zal het concept en lesplan op papier uitgewerkt en vertaald worden zodat de begeleiders ook in de toekomst voldoende materiaal en inspiratiebronnen hebben om dit concept telkens met nieuwe groepen kinderen uit te kunnen rollen.