Colour4kids kijkt terug en wenst u een kleurrijk 2017

Aan het einde van 2016 doen wij graag verslag van onze activiteiten en de besteding van de donaties van de afgelopen periode.

Voor en achter de schermen is en wordt nog steeds hard gewerkt aan onze nieuwe website. Leonie Nennie van Buro 28 zorgde gratis voor het ontwerp en Markinno uit Ede bouwde de site tegen een schappelijke prijsje. De site is inmiddels online en voorzien van actuele informatie. De komende maanden gaan we gestaag door met het overzetten van relevante informatie vanuit de oude website. 

 

Onze Facebook pagina voorzien we regelmatig van alle nieuwtjes van onze projecten, de activiteiten die worden georganiseerd  en informatie van de locaties waar we een lijntje mee hebben. Inmiddels hebben we bijna 800 volgers ... ! 

 

Begin van dit jaar ontvingen we dankzij de inzet van onze vrienden Jaap en Annie Wilts uit Hardenberg een laatste donatie van 2.500 euro van het Millenniumfonds uit Hardenberg. Dit geld is ingezet voor de organisatie van het zomerkamp en de aanleg van een belevingstuin bij de school voor speciaal onderwijs voor Anders Begaafde kinderen en jongeren uit de regio Kelmé in Litouwen. 

 

Onze projectbegeleider Hassan kijkt met voldoening terug op zijn projectreis naar Mongolië. Bij het opvanghuis voor straatkinderen in Choibalsan - waar hij in 2009 zijn eerste projectervaring opdeed voor Colour4kids - begeleidde hij opnieuw de uitbreiding en renovatie van het 'Anna Home' en genoot hij van het samen zijn met 'oude bekenden' en de  kinderen en jongeren die inmiddels zeven jaar ouder waren geworden.

 

In april kon in de Dominicaanse Republiek de uitbreiding van een basisschool in een achterstandswijk in Puerto Plata worden opgestart. Na twee jaar 'geld zoeken' werden we door een Vriend van Colour4kids - Maarten van Dam - geïntroduceerd bij een fonds dat vervolgens 15.000 euro beschikbaar stelde voor het project. Dit in vele opzichten bijzondere project is een schoolvoorbeeld  van buurtparticipatie waarbij rechtstreeks wordt samengewerkt met de 'Club van Moeders' die de school acht jaar geleden opstartte, bestuurt en nu ook het project coördineert ... petje af!

 

Onze projectbegeleider Hetty vindt het jammer dat de introductie van de werkmethode Doedels bij een instelling voor kinderen met een meervoudige handicap in Bulgarije vertraging heeft opgelopen.  Heleen, de bedenker van deze methode, kwam begin van dit jaar heel ongelukkig ten val ... haar herstel vergt ruim een jaar revalidatie. De uitvoering van het project is daarom doorgeschoven naar het voorjaar van 2017.

 

Homeless Child heeft onze hulp gevraagd na de brand die de keuken, een slaapgebouw en de therapieruimte verwoestte op de locatie Las Flores van Pro Niño in Honduras waar ruim 60 wees- en straatkinderen worden opgevangen en begeleid. Inmiddels heeft een collega organisatie toegezegd de herbouw te zullen financieren. Wij hebben een bedrag beschikbaar gesteld voor de herinrichting van de keuken.

 

Onze penningmeester Jos Ruijs is tevreden met de stabiele financiële situatie van de stichting en de wijze waarop de inkomsten worden verkregen en besteed. Met de Arpilleras - kleurrijke handwerkkunst uit Peru - die door hem Fair Trade worden aangekocht, worden regelmatig exposities gehouden door Joke Wissink uit Lochem. Zij zorgt er vervolgens voor dat de opbrengst ten goede komt aan het Lion King weeshuis op Bali. 

 

Het gedreven 'Colour4kids Team Breda' - Ellen Jansen en Marij de Laat - is na projecten in Vietnam, Ecuador en Nepal ook dit jaar weer actief met diverse inzamelingsactiviteiten. Aan het einde van het schooljaar werd dankzij hun inspanningen de opbrengst van de sponsorloop bij een basisschool in Brabant op onze rekening bijgeschreven ... 5.650 euro! 

 

Voorzitter Hanneke overziet met een kleurrijke blik al onze plannen en activiteiten en waakt ervoor dat wij onze visie en missie niet uit het oog  verliezen. Bij onze pogingen Colour4kids naar een “hoger plan” te tillen is zij zowel de spiegel en inspirator die telkens leuke en nieuwe invalshoeken inbrengt. We zijn op de goede weg ...

 

De in Guatemala woonachtige kunstenares Carin Steen heeft in de zomermaanden een megaprestatie geleverd door in krap 5 weken een inspirerende schildering aan te brengen op een muur van 65 meter rond een school in Chimachoy in Guatemala. Op Facebook en onze website deden we uitgebreid verslag van dit enerverende project waarbij van begin tot eind werd samengewerkt met de kinderen en lokale betrokkenen.

 

Binnen Colour4kids spelen Kleur & Creativiteit' een prominente rol. Hetty werkt momenteel aan de uitwerking en invulling van deze thema's waarbij ze hulp krijgt van meerdere Vrienden van Colour4kids. Op onze website worden op de Kids4Kids pagina de initiatieven uitgewerkt. Mocht u ideeën hebben waarmee we dit thema verder kunnen vormgeven ... laat het ons weten!  

 

In november/december is projectbegeleider Erik samen met de vrijwilligers Herman Kool en Guido van Middendorp een aantal weken in de Dominicaanse Republiek geweest om de eindfase van de bouw van drie nieuwe klaslokalen bij de basisschool in Puerto Plata te begeleiden. De bouw had enige vertraging opgelopen vanwege de hevige overstromingen die het gebied teisterden in oktober en november. Momenteel wordt hard gewerkt om te zorgen dat de drie klaslokalen na de Kerstvakantie (10 januari) gebruikt kunnen gaan worden. Door de overstromingen was ook het middagschooltje van de kinderen in de sloppenwijk Dubocq onbruikbaar geworden. Het Colour4kids team heeft  ook daarvoor een oplossing gezocht en samen met de leiding van het schooltje en de bewoners van de wijk een nieuw onderkomen geregeld en opgeknapt.

 

Vriend van Colour4kids Bouke Klaassen regelde ook dit jaar weer een aanzienlijk aantal kerststollen voor ons. De opbrengst gaat jaarlijks naar het Lion King kindertehuis op Bali - Indonesië en de School met 24-uurs opvang voor Anders Begaafde kinderen in Kelmé - Litouwen. Willie van den Berg draagt ons ook al jaren een warm hart toe en verkoopt sieraden waarvan een deel van de opbrengst ook ten goede komt aan onze projecten ... 'n prachtig initiatief.    

 

Met elkaar brengen we op deze wijze telkens kleur in de wereld van kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

 

We hopen dat u ons ook in de toekomst wilt blijven steunen middels de jaarlijkse vriendendonatie van 15 euro naar NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. Colour4kids in Amsterdam.

 

En mocht er iets op uw pad komen waarvan u denkt ... daar kan Colour4kids iets mee ... laat het ons weten! Laat u inspireren door onze website en/of volg ons via Facebook.

 

Let's colour the world!

 

Hanneke Keus - Hetty Bosch - Hassan Taleï - Jos Ruijs - Erik van Middendorp 

 

www.colour4kids.nl

www.facebook.com/colour4kids

Klik voor de foto's van dit nieuwsbericht op

https://www.facebook.com/Colour4kids/posts/677514032429751