Bibliotheek project 'goud waard' in Corona tijd

Met hulp van Help Sosuakids is vanaf 2015 een bibliotheek opgebouwd bij de Colegio Asher; een school in de Dominicaanse Republiek waar zo'n 400 kinderen uit een achterstands wijk in de regio SosĂșa onderwijs krijgen. Een gouden greep blijkt nu, waarmee de leerachterstand in Coronatijd enorm kan worden beperkt!

Ook de Dominicaanse Republiek is zwaar getroffen door het coronavirus. Naast vele zieken en doden is ook de economie zwaar getroffen. Het openbare leven komt nauwelijks op gang en veel mensen zitten al maanden zonder werk en inkomen. 

Na de recente landelijke verkiezingen en installatie van de nieuwe regering ontstond in de Dominicaanse Republiek op velerlei gebieden een chaotische situatie; waaronder het 'coronabeleid' voor scholen. Zo is de start van het schooljaar 2020-2021 uitgesteld naar november in plaats van augustus. Lesgeven mag alleen op afstand en de schoolgebouwen blijven ook dan gesloten met als gevolg dat leerlingen door deze maatregelen steeds meer leerachterstand oplopen.

De Colegio Asher heeft als een van de weinige scholen echter toestemming gekregen om al op 18 september 2020 te mogen starten. Om dit voor elkaar te krijgen is bijna dag en nacht gewerkt door vele betrokkenen bij de school. 

Dankzij 'onze' bibliotheek met vele boeken, encyclopedieën en andere leermiddelen en materiaal kan nu voor elk vak het nieuwe lesmateriaal samengesteld en gekopieerd worden voor de circa 400 leerlingen. Deze pakketten zijn vervolgens door vrijwilligers, ondanks het risico op besmetting met het coronavirus, op motoren bij de leerlingen thuis bezorgd. 

Dankzij de geweldige inzet van de leiding, het lerarencorps, de vrijwilligers van de Colegio Asher én onze investeringen gedurende de afgelopen jaren   in de bliotheek, krijgen ook in Coronatijd juist de leerlingen uit een grote achterstandswijk het best mogelijke onderwijs!