Bezoek aan weeshuis Puerto Plata

Hassan Taleï heeft tijdens zijn vakantie een bezoek gebracht aan het weeshuis Casa Tesoro de Dios van pastor Joel Pena in een buitenwijk van de bekende havenstad Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek.

Vanuit het motto ,,If you give a little, and I give a little, together we can make a difference," biedt pastor Joel Pena onderdak aan zo'n 25 wees- en straatkinderen die letterlijk 'uit de goot' komen.

Met donaties vanuit het buitenland is een stenen onderkomen gebouwd waar de kinderen worden opgevangen. Bij de bouw van het weeshuis is qua constructie al rekening gehouden met een tweede verdieping. Deze tweede fase gaat van start als  daarvoor de benodigde financiële middelen beschikbaar zijn. Daarmee kan de capaciteit met ca. 60 kinderen worden uitgebreid.

Het weeshuis is volledig aangewezen op hulp van buitenaf. Met hulp van betrokken Dominicanen, buitenlandse bezoekers en beperkte financiële hulp vanuit het buitenland houdt men het weeshuis draaiende, maar deze situatie is verre van ideaal!  

Bezoek

Hassan Taleï werd tijdens zijn verblijf in de Dominicaanse Republiek door Sylvia Berkley van de Nederlandse hulporganisatie Help Sosuakids naar School geatttendeerd op het bestaan en de problematiek van het weeshuis van pastor Joel Pena in Puerta Plata.

Samen met Sylvia Berkley, lokaal begeleidster Tanija en een betrokken taxichauffeur heeft Hassan vervolgens een bezoek gebracht aan het weeshuis.

Het ontvangst door de kinderen en de beide begeleiders Rafaël en Martha was hartverwarmend. Na een rondleiding in en rond het weeshuis volgde een gesprek over de problematiek van de kinderen en de exploitatie van het weeshuis.

Al snel werd duidelijk dat de meest urgente behoefte voedsel en gas betrof. Op deze hulpvraag werd direct actie ondernomen door rijst, pasta, olie en andere elementaire levensmiddelen aan te schaffen bij de plaatselijke kruidenier en tegelijkertijd werd op onze kosten ook een grote fles gas aangeschaft. Genoeg om de komende periode de kinderen een 'warme' maaltijd te verstrekken!