• Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

    Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

    Ieder kind heeft recht op een veilig onderkomen, eten, medische zorg, liefde en onderwijs. Een muurschildering staat weliswaar niet in dat rijtje, maar een kleurrijke, stimulerende omgeving heeft een gunstige invloed op een kind ... om het nog maar niet te hebben over de positieve boodschappen die onze kunstwerken uitdrukken.

    Lees meer >
  • Kerstactie Help Sosuakids geslaagd

    Kerstactie Help Sosuakids geslaagd

    Dankzij donaties uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten konden ruim 70 hulpbehoevende families worden verrast met een voedselpakket dat speciaal voor de Kerst voor hen was samengesteld.

    Lees meer >
  • Basisschool ’t Haimstee steunt Colour4kids

    Basisschool ’t Haimstee steunt Colour4kids

    Dit jaar ontvingen alle kinderen van de Veendamse basisschool ’t Haimstee een ‘Colour4kids’ schaapje met een Kerstboodschap waarmee de laatste 150 met de hand gebreide schaapjes uit Bolivia een nieuw onderdak kregen.

    Lees meer >
  • Iedere glimlach heeft een verhaal

    Iedere glimlach heeft een verhaal

    Tessa de Goede van stichting Tess Unlimited benaderde begin van dit jaar Colour4kids met het verzoek om een steentje bij te dragen aan het bouwproject van een nieuwe kliniek waar kinderen met een hazenlip en/of open gehemelte (Schisis) geopereerd kunnen worden en daarmee zicht krijgen op een betere toekomst.

    Lees meer >
  • Team Brabant in actie voor Himba kinderen in Namibië

    Team Brabant in actie voor Himba kinderen in Namibië

    Tijdens hun verblijf in Namibië op de projectlocatie bij de Queen Sofia school in maart 2018 maakten Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat een uitstapje naar een schooltje van de Himba stam in Kaokaland. Na het ‘ervaren’ van de erbarmelijke omstandigheden waarin deze families met hun kinderen leefden, besloten zij spontaan in actie te komen!

    Lees meer >
  • Zomerkamp Litouwen afgesloten met Hollandse prijzenregen

    Zomerkamp Litouwen afgesloten met Hollandse prijzenregen

    Het zomerkamp in Litouwen is vorige week afgesloten met een regen aan sportprijzen uit Nederland. Voormalig motorcrosser Kevin van den Hoorn stelde een deel van zijn 'buit' beschikbaar ten behoeve van het zomerkamp in Litouwen en deed daar de deelnemers aan het zomerkamp een enorm plezier mee. Alle zevenenzeventig jongens en meisjes gingen apetrots met een beker naar huis!

    Lees meer >
  • Team Breda in actie voor Namibië

    Team Breda in actie voor Namibië

    In februari 2018 vertrekken Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat naar Namibië om ter plaatse hulp te bieden en kennis over te dragen bij een aantal scholen. Voor de uitvoering van dit project is een bedrag van 10.000 euro nodig. Inmiddels hebben zij ruim 8.000 euro ingezameld ... voor de ontbrekende 2.000 euro staan eind november een aantal activiteiten op de agenda!

    Lees meer >
  • De geschiedenis herleeft ...

    De geschiedenis herleeft ...

    De laatste muurschildering bij de Colegio Evangelico Asher beeldt een van de meest gememoreerde herinneringen uit aan de Trujillo dictatuur (1930-1961).

    Lees meer >
  • Werk in uitvoering in de Dominicaanse Republiek

    Werk in uitvoering in de Dominicaanse Republiek

    Een opzichter, twee stukadoors en vier oppermannen zijn bezig met het stucwerk. Voor Nederlandse begrippen niet bepaald economisch...maar vergeet niet dat al deze mannen hun families moeten onderhouden...en enorm blij zijn dat deze klus niet naar een grote aannemer gaat!

    Lees meer >
  • Cafe De Bommel Breda doneert 2100 euro

    Cafe De Bommel Breda doneert 2100 euro

    Café De Bommel is een begrip in Breda en al meer dan dertig jaar een warm thuis voor jong en oud. Rond de Kerst organiseerde dit gerenommeerde café een 'Çlip Café' waarmee geld werd ingezameld voor het Goede Doel.

    Lees meer >
  • Mijn verleden als vluchteling helpt me om anderen te helpen

    Mijn verleden als vluchteling helpt me om anderen te helpen

    De Iraanse Hassan Talei studeerde vliegtuigbouwkunde in Iran en werkte vervolgens bij defensie. Door politieke problemen werd hij ontslagen en vluchtte hij uiteindelijk. In Nederland is hij adviseur bij Rijkswaterstaat. Daarnaast werkt hij aan zijn persoonlijke missie om mensen te helpen: als vrijwilliger bij Stichting Colour4Kids, als vertrouwenspersoon en als buurtbemiddelaar.

    Lees meer >
  • Nieuwsbrief Nepal stichting Maya

    Menig Nederlandse scholier van 5 of 6 VWO krijgt ermee te maken: het profielwerkstuk. Vaak hangt het als een molensteen om de nek en als het dan eindelijkna veel hangen en wurgen af is, belandt het onderin een la en kijkt niemand er nog naar om. Zonde, zo dachten ze bij de organisatie Worldschool.

    Lees meer >
  • Groot applaus voor leerlingen OBS De Klokkebei

    Groot applaus voor leerlingen OBS De Klokkebei

    Met een sponsorloop rond de school hebben de leerlingen van OBS De Klokkebei uit Ulvenhout onlangs het fantastische bedrag van 5.650 euro binnengehaald voor het herstel van scholen in Nepal die verwoest werden door de aardbeving in 2015.

    Lees meer >
  • Hassan krijgt veel waardering voor succesvol project Mongolië

    Hassan krijgt veel waardering voor succesvol project Mongolië

    Op verzoek van de Nederlandse hulporganisatie All for Children heeft onze projectbegeleider Hassan Taleï het bouw- en renovatie project bij Anna Home - een opvanghuis voor straatkinderen - in Choibalsan - Mongolië begeleid.Het bestuur van All for Children spreekt haar waardering uit:

    Lees meer >
  • Colour4kids brengt kleur in Guatemala

    Colour4kids brengt kleur in Guatemala

    De eerste werkzaamheden voor een mega-muurschildering op een bijna 70 meter lange muur rondom een basisschool in het Maya Kaqchikel dorpje Chimachoy in Guatemala zijn van start gegaan!

    Lees meer >
  • Donaties voor Mongolië goed besteed

    Donaties voor Mongolië goed besteed

    Onze projectbegeleider Hassan Taleï is momenteel in Mongolië waar hij een bouw- en renovatieproject begeleidt voor de Nederlandse hulporganisatie All for Children bij het Anna Home; een opvanghuis voor straatkinderen in Choibalsan.De projectkosten worden gedragen door All for Children, maar vanuit Colour4kids is een bedrag van 2.000 euro beschikbaar dat Hassan ter plaatse naar eigen inzicht kan besteden voor voorzieningen bij het kindertehuis.

    Lees meer >
  • Werk in uitvoering

    Werk in uitvoering

    Het Anna Home - een opvanghuis voor straatkinderen - van de Nederlandse hulporganisatie All for Children ondergaat op dit moment een ware metamorfose. Het huis wordt niet alleen uitgebreid met een flinke aanbouw, maar krijgt ook een grondige opknapbeurt waarbij onder meer een nieuw verwarmingssysteem wordt aangelegd en het sanitair en de riolering worden aangepakt.

    Lees meer >
  • Warm onthaal voor Hassan

    Warm onthaal voor Hassan

    Projectbegeleider Hassan Taleï van Colour4kids is op woensdag 1 juni vertrokken naar Mongolië om een grote verbouwing bij het opvanghuis voor straatkinderen - Anna Home - in Choibalsan te begeleiden op verzoek van de Nederlandse hulporganisatie All for Children.Na een langdurige vliegreis met een tussenstop van 11 uur in Ulanbaatar - de hoofdstad van Mongolië - bereikte Hassan in de loop van donderdag 2 juni de stad Choilbalsan in het oosten van Mongolië. Hier werd hij opgewacht door directeur Boldsaikhan van het Anna Home. Na de bagage te hebben weggebracht, gingen beiden direct door naar het opvanghuis waar de werkzaamheden in volle gang zijn. Na een korte inspectie en overleg met de aannemer over het werk en de planning voor de komende weken was het tijd om de kinderen op te zoeken.

    Lees meer >
  • Veel voorbereidingswerk verricht in Mongolië

    Veel voorbereidingswerk verricht in Mongolië

    In de afgelopen week heeft onze projectbegeleider Hassan Taleï veel werk verricht ter voorbereiding op een mogelijke uitbreiding van het Anna Home; een opvanghuis voor straatkinderen van de Nederlandse stichting All for Children in Choibalsan, een stad in het noordoosten van Mongolië.

    Lees meer >
  • Pluim voor hardlopers

    Pluim voor hardlopers

    Afgelopen zaterdag 30 mei hebben een aantal sportieve en enthousiaste vrijwilligers namens Colour4kids deelgenomen aan de Stuwwalloop in Oosterbeek.

    Lees meer >
  • En toen kwam er kleur!!!

    En toen kwam er kleur!!!

    De kinderen zijn blij met de komst van kunstenares Carin Steen. Haar vorige muurschildering bij Proniño werd enorm gewaardeerd en de verwachtingen zijn dus weer hoog gespannen. Een mooie uitdaging die we graag aangaan.

    Lees meer >
  • Bouw opvanghuis op schema

    Bouw opvanghuis op schema

    Bij aankomst op de projectlocatie werd flink gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor zo’n 20 kinderen en hun begeleider. Een project dat samen met de Nederlandse stichting Homeless Child wordt uitgevoerd.

    Lees meer >
  • Hoogste punt nieuw opvanghuis bereikt

    Hoogste punt nieuw opvanghuis bereikt

    Het nieuwe opvanghuis voor straatkinderen van Homeless Child in Honduras krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn alle muren op hoogte en is men bezig met het lassen van de dakconstructie.

    Lees meer >
  • Jongeren helpen volop mee met bouwen

    Jongeren helpen volop mee met bouwen

    De bouw van het nieuwe Homeless Child opvanghuis voor straatkinderen in Honduras vordert gestaag. De verantwoordelijk aannemer krijgt flink hulp van de jongeren van Homeless Child die een technische opleiding volgen. Onder begeleiding van hun technische docenten doen zij op deze wijze een schat aan praktijkervaring op.

    Lees meer >
  • Bouw opvanghuis voor straatkinderen Honduras van start

    Bouw opvanghuis voor straatkinderen Honduras van start

    Eind januari is men begonnen met de bouw van een nieuw opvanghuis voor de Proñino straatkinderen in El Progreso; een stad met ruim 100.000 inwoners in Honduras. Dit mooie project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse stichting Homeless Child.

    Lees meer >
  • Stichting Pequeno doneert 750 euro voor Nepal

    Dankzij bemiddeling van Colour4kids vrijwilligster Ellen Jansen heeft stichting Pequeno onlangs een bedrag van 750 euro gedoneerd voor de nieuwbouw van de Montessori school in Serachour; een dorpje in het Himalaya gebergte in Nepal.

    Lees meer >
  • Kerstmarkt BS De Touwbaan levert 1.500 euro op

    Kerstmarkt BS De Touwbaan levert 1.500 euro op

    Onlangs ontvingen de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen, Marij de Laat en Corrie van Heijst een cheque t.w.v. 1.500 euro uit handen van directeur Monique Snelders van de Katholieke Basisschool de Touwbaan uit Oosterhout.

    Lees meer >
  • Team Nepal in de startblokken

    Team Nepal in de startblokken

    Een team met de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen, Marij de Laat en Corrie van Heijst vertrekt deze week naar Nepal. Zij gaan op creatieve en artistieke wijze hulp bieden bij een nieuwe Montessori kleuterschool in het dorpje Serachour.

    Lees meer >
  • Colour4kids aan de slag in Honduras

    Colour4kids aan de slag in Honduras

    Het renovatiewerk bij de Proniño opvanghuizen voor straatkinderen van de Nederlandse stichting Homeless Child in de stad El Progreso is gestart. Een team van Colour4kids vertrekt binnenkort naar Honduras.

    Lees meer >
  • Colour4kids biedt hulp in Nepal

    Colour4kids biedt hulp in Nepal

    Colour4kids is betrokken bij de afronding en inrichting van een nieuwe Montessori kleuterschool in het dorpje Serachour in Nepal. Een project van stichting Maya voor de kinderen in Nepal. Komend najaar vertrekt een team Colour4kids vrijwilligers naar Nepal om op creatieve en artistieke wijze hulp te bieden aan de leerlingen en begeleiders van de kleuterschool.

    Lees meer >
  • Bezoek aan weeshuis Puerto Plata

    Bezoek aan weeshuis Puerto Plata

    Hassan Taleï heeft tijdens zijn vakantie een bezoek gebracht aan het weeshuis Casa Tesoro de Dios van pastor Joel Pena in een buitenwijk van de bekende havenstad Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek.

    Lees meer >
  • Ruim 2.300 euro voor school Dominicaanse Republiek

    Ruim 2.300 euro voor school Dominicaanse Republiek

    De Hervormde gemeente Bunschoten-Spakenburg heeft onlangs de opbrengst van de avondmaalscollecte - 2.373,04 euro - gedoneerd aan Colour4kids. Het geld is bestemd voor Colegio Evangelico Asher; een Christelijke basisschool in de Dominicaanse Republiek.

    Lees meer >
  • Een persoonlijk verslag … Jop de Giraf met Colour4kids naar Nepal

    Een persoonlijk verslag … Jop de Giraf met Colour4kids naar Nepal

    Een team van Colour4kids bestaande uit Hetty Bosch en Marja van Middendorp is van 25 mei t/m 15 juni actief geweest bij het Child and Family Centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in Kathmandu; de hoofdstad van Nepal. Tijdens deze reis speelde ‘Jop de Giraf’ – een creatie van schrijver en illustratrice Esther Naalden – een belangrijke rol.

    Lees meer >
  • Renovatie Child and Family centrum Nepal afgerond

    Renovatie Child and Family centrum Nepal afgerond

    Het renovatieproject bij het Child 'N Family Centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is na de laatste werkzaamheden aan de dakterassen en inrichting van de speelkamer nu volledig afgerond.

    Lees meer >
  • Team Colour4kids aan de slag in Nepal

    Team Colour4kids aan de slag in Nepal

    Een team van Colour4kids is vrijdag 25 mei aangekomen in Kathmandu; de hoofdstad van Nepal om aan de slag te gaan bij het Child and Family Centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund.

    Lees meer >
  • Child and Family centrum Nepal ziet uit naar komst Colour4kids team

    Child and Family centrum Nepal ziet uit naar komst Colour4kids team

    Het bouw en renovatiewerk bij het Child and Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu vordert ondanks de onrustige politieke situatie gestaag. Het team van Colour4kids staat in de startblokken om vanaf 24 mei ter plaatse hulp te bieden bij de afronding van het renovatiewerk en de inrichting; het aanbrengen van muurschilderingen en het ondernemen van activiteiten met de kinderen.

    Lees meer >
  • Renovatie Child and Family Centrum Nepal vordert gestaag

    Renovatie Child and Family Centrum Nepal vordert gestaag

    De renovatie van het Child and Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu vordert gestaag. Op 24 mei vertrekt een team van Colour4kids naar Nepal om hulp te bieden bij de afronding van het renovatiewerk en inrichting, muurschilderingen aan te brengen en activiteiten met de kinderen te ondernemen.

    Lees meer >
  • Goede vooruitgang renovatie Child and Family Centrum Nepal

    Goede vooruitgang renovatie Child and Family Centrum Nepal

    ,,Er wordt goede vooruitgang geboekt en creatief nagedacht bij de renovatie van het Child ’N Family centrum in de Nepalese hoofdstad Kathmandu'', aldus coördinator Ine Martens van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund. Zij is momenteel in Nepal en doet de komende weken 'live verslag' vanaf de projectlocatie.

    Lees meer >
  • Renovatie Child and Family Centrum Nepal van start

    Renovatie Child and Family Centrum Nepal van start

    De renovatie van het Child ’N Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is op 12 maart 2012 officieel van start gegaan. Dit project van Colour4kids wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Con-Sense.

    Lees meer >
  • Colour4kidsteam klaar voor vertrek naar Ecuador

    Colour4kidsteam klaar voor vertrek naar Ecuador

    Vrijdag 21 oktober vertrekken de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat naar Ecuador om gedurende een periode van drie weken aan de slag te gaan bij het Child 'N Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children's Fund (DCF) in Ambato

    Lees meer >
  • Renovatie therapiegebouw Ecuador in volle gang

    Renovatie therapiegebouw Ecuador in volle gang

    Colour4kids is in Ecuador betrokken bij de renovatie van het therapiegebouw bij het Child 'N Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children's Fund (DCF) in Ambato. Medio oktober 2011 reist een team van Colour4kids af naar Ecuador om hulp te bieden bij de afronding van dit renovatieproject.

    Lees meer >
  • Kerstactie Litouwen 2004 groot succes

    Kerstactie Litouwen 2004 groot succes

    De kerstactie, die na een e-mail van leraar Engels Tomas Samoska op gang kwam ten behoeve van 'zijn school' en een groot aantal hulpbehoevende gezinnen in en rond Skapiskis, is een groot succes geworden.

    Lees meer >