Voedselhulp voor gezinnen Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is in de ban van het coronavirus en zoals overal ter wereld worden ook daar de armsten het zwaarst getroffen. Vanwege het volledig stilvallen van de toerisme industrie en de verregaande quarantaine maatregelen raakten veel kostwinners hun baan kwijt. Een flink deel van de bevolking en met name kinderrijke gezinnen kregen daardoor te maken met bittere armoede en honger.

De Dominicaanse overheid beloofde voedselhulp, maar daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Wij, Sosuakids en Colour4kids, wilden niet langer werkeloos toekijken en besloten hulp te gaan bieden via de school ‘El Tablon’ in een dorp in één van de armste regio’s waar Sosuakids actief is met haar schooluniformenprogramma.

Dankzij logistieke hulp van Teo, voormalig districtshoofd onderwijs sector Sosúa en de directrice van de school kon een selectie worden gemaakt van de meest hulpbehoevende gezinnen. Met een donatie van 1.000 euro van onze kant werden voedselpakketten met onder andere rijst, bonen, spaghetti, pasta, eieren en zeep samengesteld die vervolgens via Teo en de directrice van de school hun weg vonden naar tientallen gezinnen.

Kinderen uit de armste gezinnen rond de school ‘El Tablon’ krijgen sinds 2019 hulp van Sosuakids middels de gratis verstrekking van de verplichte schooluniformen zodat ook zij naar school kunnen. Hoewel we onze projecten in de regio Sosúa voorlopig niet kunnen bezoeken, blijven  we toch intensief in contact met onze doelgroep om ze door deze lastige corona-periode heen te loodsen.

Mocht u ook een steentje willen bijdrage aan de hulp die wij bieden dan is een donatie naar ons rekeningnummer NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. Colour4kids o.v.v. ‘Help DR’ meer dan welkom!