• Werkbezoek Sylvia Berkley oogst veel waardering en blijdschap

  Werkbezoek Sylvia Berkley oogst veel waardering en blijdschap

  Mei is de beste maand voor het jaarlijkse werkbezoek aan de projecten van Help Sosuakids in de Dominicaanse Republiek vanwege het geringe aantal feestdagen, het ontbreken van schoolexamens en normaliter de lagere temperaturen. Máár klimaatverandering heeft ook de Dominicaanse Republiek inmiddels in zijn greep.

  Lees meer >
 • Schoolmateriaal vanuit de USA naar de Dominicaanse Republiek

  Schoolmateriaal vanuit de USA naar de Dominicaanse Republiek

  Via bemiddeling van Help Sosuakids heeft de Colegio Asher onlangs vanuit de USA een flinke partij leermiddelen en schoolmaterialen ontvangen.Door de aanzienlijke prijsstijgingen in de Dominicaanse Republiek zijn veel schoolartikelen niet alleen schaars, maar ook voor veel families onbetaalbaar geworden. Sylvia Berkley van Help Sosuakids heeft via een contactpersoon in de USA een flinke hoeveelheid essentiële schoolartikelen voor de Colegio Asher naar Puerto Plata weten te regelen en deze per schip over laten brengen naar de Dominicaanse Republiek. De schoolkinderen en de leiding Judith en Robert zijn hier enorm dankbaar voor!Ook zijn bij de openbare basisschool op het platteland, die Sylvia tijdens haar werkbezoek in 2022 bezocht, door de lokale contactpersoon Teo recentelijk de laatste rugzakjes uitgedeeld aan de meest hulpbehoevende kinderen.

  Lees meer >
 • Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Ieder kind heeft recht op een veilig onderkomen, eten, medische zorg, liefde en onderwijs. Een muurschildering staat weliswaar niet in dat rijtje, maar een kleurrijke, stimulerende omgeving heeft een gunstige invloed op een kind ... om het nog maar niet te hebben over de positieve boodschappen die onze kunstwerken uitdrukken.

  Lees meer >
 • Blije kinderen op school El Tablon

  Blije kinderen op school El Tablon

  Dankzij financiële hulp van Help Sosuakids zijn afgelopen periode de meest behoeftige kinderen van de school ‘El Tablon’ voorzien van de benodigde leermiddelen en schooluniformen zodat ze deel kunnen nemen aan de lessen.

  Lees meer >
 • Kerstactie Help Sosuakids geslaagd

  Kerstactie Help Sosuakids geslaagd

  Dankzij donaties uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten konden ruim 70 hulpbehoevende families worden verrast met een voedselpakket dat speciaal voor de Kerst voor hen was samengesteld.

  Lees meer >
 • Kerst zonder Honger

  Kerst zonder Honger

  Help Sosuakids organiseert in samenwerking met de Colegio Asher een speciale voedselpakketten actie om een aantal behoeftige families met kinderen die naar de Colegio komen voor dagelijks onderwijs een Kerst zonder honger te laten vieren.

  Lees meer >
 • Bibliotheek project 'goud waard' in Corona tijd

  Bibliotheek project 'goud waard' in Corona tijd

  Met hulp van Help Sosuakids is vanaf 2015 een bibliotheek opgebouwd bij de Colegio Asher; een school in de Dominicaanse Republiek waar zo'n 400 kinderen uit een achterstands wijk in de regio Sosúa onderwijs krijgen. Een gouden greep blijkt nu, waarmee de leerachterstand in Coronatijd enorm kan worden beperkt!

  Lees meer >
 • Voedselhulp voor gezinnen Dominicaanse Republiek

  Voedselhulp voor gezinnen Dominicaanse Republiek

  De Dominicaanse Republiek is in de ban van het coronavirus en zoals overal ter wereld worden ook daar de armsten het zwaarst getroffen. Vanwege het volledig stilvallen van de toerisme industrie en de verregaande quarantaine maatregelen raakten veel kostwinners hun baan kwijt. Een flink deel van de bevolking en met name kinderrijke gezinnen kregen daardoor te maken met bittere armoede en honger.

  Lees meer >
 • Help Sosuakids blij met donatie voor kansarme schoolkinderen

  Help Sosuakids blij met donatie voor kansarme schoolkinderen

  Help Sosuakids heeft een prachtige donatie van 3.000 euro ontvangen van De Loge Tubantia en de Louisa Stichting voor hulp aan kansarme kinderen in de Dominicaanse Republiek. Met dit bedrag is een groot aantal kinderen ook het komend schooljaar weer verzekerd van het verplichte schooluniform en de benodigde leermiddelen. Kinderen van straatarme families uit de regio Sosúa en Puerto Plata krijgen hiermee toegang tot onderwijs en zicht op een betere toekomst!

  Lees meer >
 • Een warm welkom voor Help Sosuakids naar School!

  Een warm welkom voor Help Sosuakids naar School!

  Eind 2018 is de juridische en bestuurlijke stichtingsvorm van Help Sosuakids naar School beëindigd en zijn alle activiteiten van Help Sosuakids naar School in de Dominicaanse Republiek ondergebracht bij stichting Colour4kids.

  Lees meer >
 • De geschiedenis herleeft ...

  De geschiedenis herleeft ...

  De laatste muurschildering bij de Colegio Evangelico Asher beeldt een van de meest gememoreerde herinneringen uit aan de Trujillo dictatuur (1930-1961).

  Lees meer >
 • Muurschildering Puerto Plata klaar!

  Muurschildering Puerto Plata klaar!

  Zaterdag is het schilderwerk bij de Escuela 20 - 30 in de achterstandswijk Miramar in Puerto Plata afgerond. Zes dagen schilderen in tropische omstandigheden zitten erop!

  Lees meer >
 • Dag 5 - kids aan de slag met verf en kwast

  Dag 5 - kids aan de slag met verf en kwast

  Na vier dagen observeren mochten de kids dan eindelijk aan de slag met verf en kwasten. Carin legde vooraf in het kort uit welke onderdelen van de Rechten van het Kind uitgebeeld staan op de muurschildering en toen was het moment daar ...

  Lees meer >
 • Dag 4 - Adviezen, grappen en complimenten ...

  Dag 4 - Adviezen, grappen en complimenten ...

  Na vier dagen werken aan een muurschildering op een druk kruispunt midden in de wijk word je vanzelf onderdeel van het straatbeeld. Naast de grappen en complimentjes gaan de mensen dan ook adviezen geven ... heerlijk!

  Lees meer >
 • Dag 2 - De eerste kleuren

  Dag 2 - De eerste kleuren

  Ruim voor achten begon Carin vanmorgen met het aanbrengen van het laatste deel van het ontwerp op de muur. Daarna volgde een ritje naar de plaatselijke verfhandel waar zeven gallons van bijna 4 liter en vier blikken van 1 liter met in totaal elf kleuren werden aangeschaft.

  Lees meer >
 • Stucwerk en schilderklus afgerond

  Stucwerk en schilderklus afgerond

  Afgelopen week is het laatste buitenwerk aan de drie nieuwe klaslokalen afgerond. De steiger plaatsen en het stucwerk nam vier dagen in beslag. Het aanbrengen van twee lagen primer en twee lagen muurverf kostte uiteindelijk ook twee dagen omdat er tussendoor een tropisch buitje viel! Op een paar kleine technische klusjes na is dit deel van het project afgerond.

  Lees meer >
 • Werk in uitvoering in de Dominicaanse Republiek

  Werk in uitvoering in de Dominicaanse Republiek

  Een opzichter, twee stukadoors en vier oppermannen zijn bezig met het stucwerk. Voor Nederlandse begrippen niet bepaald economisch...maar vergeet niet dat al deze mannen hun families moeten onderhouden...en enorm blij zijn dat deze klus niet naar een grote aannemer gaat!

  Lees meer >
 • Uitbreiding school Puerto Plata in eindfase

  Uitbreiding school Puerto Plata in eindfase

  De drie nieuwe klaslokalen zijn in januari in gebruik genomen. De komende weken worden de laatste bouwklussen opgepakt en de laatste voorzieningen aangebracht. En als 'kers op de taart' wordt een enorme muurschildering aangebracht bij de entree van de school.

  Lees meer >
 • School enorm blij met de drie extra klaslokalen

  School enorm blij met de drie extra klaslokalen

  Met man en macht is in de afgelopen periode gewerkt bij de basisschool in de achterstandswijk Miramar van Puerto Plata / Dominicaanse Republiek om de drie extra lokalen op tijd af te krijgen. Na de Kerstvakantie konden de ruim 200 kinderen verspreid worden over zes in plaats van de oorspronkelijke drie lokalen.

  Lees meer >
 • En toen was het feest ...

  En toen was het feest ...

  Na drie dagen slopen, bouwen, schoonmaken, opknappen, schilderen én vooral samenwerken kon de vlag uit! Met een hartverwarmend buurtfeestje werd gisteren de nieuwe locatie van het middagschooltje in de achterstandswijk Dubocq in Puerto Plata geopend!

  Lees meer >
 • Het werk vordert gestaag

  Het werk vordert gestaag

  Tijdens de vierde week van onze aanwezigheid hier is een ploeg van zes mannen iedere dag druk bezig geweest met het stukadoren en afwerken van de muren en het storten van de vloeren van de drie nieuwe klaslokalen

  Lees meer >
 • Ouderwets vakmanschap in Puerto Plata

  Ouderwets vakmanschap in Puerto Plata

  Geen machine komt er aan de pas bij het uithakken van de muren t.b.v. de elektra leidingen en wanddozen. Het zand voor de specie wordt in emmers naar boven gebracht en vervolgens door twee mannen gezeefd en met de schep gemengd. Ouderwets handwerk!

  Lees meer >
 • Bouw van nieuwe klaslokalen bij school Puerto Plata hervat

  Bouw van nieuwe klaslokalen bij school Puerto Plata hervat

  Na ruim vijf weken met hevige regenval en overstromingen is in dit deel van de Dominicaanse Republiek het normale leven deze week weer een beetje op gang gekomen. Ook de bouwvakkers hebben het werk bij ons bouwproject bij de school in de achterstandswijk Miramar in Puerto Plata weer hervat.

  Lees meer >
 • Dominicaanse Republiek in nood

  Dominicaanse Republiek in nood

  De Dominicaanse Republiek heeft de afgelopen weken te kampen met enorme wateroverlast door extreme regenval. In een aantal provincies aan met name de noordoost kust is de noodtoestand uitgeroepen. Duizenden mensen zijn dakloos, complete dorpen zijn ondergelopen, oogsten dreigen te mislukken, wegen zijn nagenoeg onbegaanbaar en een aantal bruggen staat op instorten waardoor grote gebieden compleet geïsoleerd raakt.

  Lees meer >
 • Enorme betrokkenheid bij basisschool in achterstandswijk Puerto Plata

  Enorme betrokkenheid bij basisschool in achterstandswijk Puerto Plata

  Afgelopen week kwamen de ouders van de leerlingen van de basisschool in de achterstandswijk Miramar in Puerto Plata - Dominicaanse Republiek in grote getale naar de jaarlijkse vergadering aan het begin van het schooljaar om te worden bijgepraat én om actief mee te denken over de toekomst van hun kinderen.

  Lees meer >
 • Leesmarathon voor Dominicaanse kinderen en volwassenen

  Leesmarathon voor Dominicaanse kinderen en volwassenen

  De school in Puerto Plata, waar momenteel een bouwproject van Colour4kids plaatsvindt, heeft op 8 september deelgenomen aan de Nationale Lees Marathon. Het doel van de 'Maratón Dominicano de Lectura' is om het lezen te stimuleren en om ruimtes te creeëren waar kinderen, jongeren en volwassenen hun ervaring en plezier van het lezen kunnen delen.

  Lees meer >
 • Blije gezichten in de Dominicaanse Republiek

  Blije gezichten in de Dominicaanse Republiek

  Afgelopen week mochten de kinderen van de basisschool in de achterstandswijk Miramar in Puerto Plata alvast een kijkje nemen in hun toekomstige klaslokalen. De blije gezichten spreken boekdelen!Ook schooldirectrice Yudelka Moran is blij met de hulp die geboden wordt door ons. Ze dankt ons in een bericht voor 'ons geloof in het project en de financiële steun waarmee de uitbreiding kan worden gerealiseerd'. Samen met Rosa Quinones van de 'Club del Madres' coördineert zij de activiteiten die momenteel plaatsvinden. De samenwerking met deze zeer betrokken vrouwen verloopt dan ook perfect!

  Lees meer >
 • Petje af voor de bouwers

  Petje af voor de bouwers

  Ondanks tropische temperaturen van ruim 35 graden is flink doorgewerkt bij de school in de achterstandswijk in Puerto Plata - Dominicaanse Republiek.De afgelopen week is handmatig een betonnen ring gestort op de muren van de drie klaslokalen. Zand, cement en water worden in emmers naar de eerste verdieping gedragen ... beton wordt met de hand gemengd ... en met emmers wordt via een 'trap' het beton in de bekisting gestort. Petje af voor dit zware werk onder de brandende zon ... voor de bouwers petje op!

  Lees meer >
 • Werk in uitvoering bij buurtschool in Puerto Plata

  Werk in uitvoering bij buurtschool in Puerto Plata

  De bouwwerkzaamheden bij de basisschool in een achterstandswijk van Puerto Plata - Dominicaanse Republiek vorderen gestaag. Vorige week is staal besteld voor het storten van de betonnen hoekkolommen waarmee de muren worden verankerd en het dak kan worden aangebracht.

  Lees meer >
 • Een droom wordt werkelijkheid

  Een droom wordt werkelijkheid

  Afgelopen week is begonnen met de uitbreiding van een basisschool in een achterstandswijk in Puerto Plata; de derde stad van de Dominicaanse Republiek met ruim 110.000 inwoners.

  Lees meer >
 • Pluim voor hardlopers

  Pluim voor hardlopers

  Afgelopen zaterdag 30 mei hebben een aantal sportieve en enthousiaste vrijwilligers namens Colour4kids deelgenomen aan de Stuwwalloop in Oosterbeek.

  Lees meer >
 • Bezoek aan weeshuis Puerto Plata

  Bezoek aan weeshuis Puerto Plata

  Hassan Taleï heeft tijdens zijn vakantie een bezoek gebracht aan het weeshuis Casa Tesoro de Dios van pastor Joel Pena in een buitenwijk van de bekende havenstad Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek.

  Lees meer >
 • Ruim 2.300 euro voor school Dominicaanse Republiek

  Ruim 2.300 euro voor school Dominicaanse Republiek

  De Hervormde gemeente Bunschoten-Spakenburg heeft onlangs de opbrengst van de avondmaalscollecte - 2.373,04 euro - gedoneerd aan Colour4kids. Het geld is bestemd voor Colegio Evangelico Asher; een Christelijke basisschool in de Dominicaanse Republiek.

  Lees meer >