Blij op Reis

Blij op reis is een initiatief van Colour4kids waarmee wij reizigers stimuleren om tijdens hun vakantie in het buitenland een project te ondersteunen waar hulp wordt geboden aan minderbedeelde kinderen en/of hun families. Dit kunnen opvangcentra, kindertehuizen, scholen, ziekenhuizen of hulporganisaties zijn waarmee wij samenwerken. 

Kinderen vinden een bezoek vaak spannend én genieten van alle aandacht die ze krijgen! Een langer verblijf is doorgaans niet mogelijk omdat het simpelweg de dagelijkse routine verstoort of een bepaalde expertise en beheersing van de taal vraagt.

Momenteel zijn er tal van aanbieders die 'ervaringsreizen' aanbieden tegen betaling. Wij doen dat niet! De locaties en organisaties waar wij contact mee hebben, vragen geen vergoeding voor een bezoek, maar wij vragen wél om niet met lege handen aan te komen. Allen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en zijn blij met een donatie of praktische zaken zoals levensmiddelen, kleding, medicijnen, lesmateriaal en extraatjes als knutselmaterialen. Deze 'boodschappen' kunnen meestal samen met de kinderen en hun begeleiders ter plaatse worden gedaan. Met z'n allen naar de markt … hoe leuk is dat !?!?

Laat je inspireren door de verhalen op deze pagina en neem contact op met ons wanneer jij ook met een goed gevoel op reis wilt gaan!

Ben jij tijdens je reizen op plekken geweest die onze aandacht verdienen ... laat het ons weten! Wij waarderen deze vorm van samenwerking enorm!