• Belevingstuin voor Anders Begaafde Kinderen Litouwen

    Belevingstuin voor Anders Begaafde Kinderen Litouwen

    Niet alleen ín de school voor speciaal onderwijs in Kelmé - Litouwen waait een frisse wind, maar ook buiten ondergaat de leefomgeving een ware metamorfose. Met een uitdagende omgeving met kleur-, geur-, sport- en spelelementen worden de kinderen en jongeren samen met hun begeleiders gestimuleerd om de buitenlucht op te zoeken. Begin dit jaar is gestart met het opknappen en inrichten van de ruim een hectare tellende buitenruimte rond de school in een veilige omgeving met ruimte voor sport & spel, leren & werken, therapie & ontspannen. "Onze leerlingen krijgen in tegenstelling tot andere scholen geen twee uur per week praktijkonderwijs, maar gemiddeld twee uur per dag", legt schooldirectrice Dalia Viliuniene uit. "Samen met onze praktijkbegeleiders willen we in de toekomst ook naar buiten om onze leerlingen te stimuleren op het gebied van bewegen, beleven en met werken in de tuin."

    Lees meer >
  • Mega muurschildering Guatemala klaar!

    Mega muurschildering Guatemala klaar!

    Meer dan honderd uur schilderwerk en eenzelfde aantal uren aan voorbereiding, ontwerp, workshops en educatie plús nog eens zo'n 25 reisuren had kunstenares Carin Steen nodig om de lelijke, kale, grijze, ruim 65 meter tellende muur rond de school in Chimachoy om te toveren in een kleurrijk, inspirerend, beeldbepalend 'schilderij'.

    Lees meer >
  • Petje af voor de bouwers

    Petje af voor de bouwers

    Ondanks tropische temperaturen van ruim 35 graden is flink doorgewerkt bij de school in de achterstandswijk in Puerto Plata - Dominicaanse Republiek.De afgelopen week is handmatig een betonnen ring gestort op de muren van de drie klaslokalen. Zand, cement en water worden in emmers naar de eerste verdieping gedragen ... beton wordt met de hand gemengd ... en met emmers wordt via een 'trap' het beton in de bekisting gestort. Petje af voor dit zware werk onder de brandende zon ... voor de bouwers petje op!

    Lees meer >